Agentia de Informatica
     
 
Agentia Informatica Timisoara
 
     
     
 

Informatica Feroviara S.A. functioneaza ca societate comerciala pe actiuni, cu personalitate juridica si este infiintata la 1 noiembrie 2002, ca filiala a Companiei Nationale de Cai Ferate.

Obiectul de activitate al S.C. Informatica Feroviara S.A. consta în productia de programe, implementarea si exploatarea de aplicatii informatice pentru transportul feroviar precum si furnizarea altor servicii informatice pentru societatile feroviare si pentru terti.

 
 

Agentia de Informatica a Regionalei CFR Timisoara, are ca obiect de activitate, asigurarea de asistenta tehnica de specialitate informatica, tuturor ramurilor si unitatilor din structura organizatorica a Regionalei C.F.R. Timisoara, administreaza si exploateaza reteaua proprie a CNCFR, aferenta suprafetei de activitate a Regionalei Timisoara, presteaza servicii de informatica si automatizari, societatilor derivate din fostul CNCFR si altor societati comerciale, pe baza de contracte ferme.

Agentia de Informatica a Regionalei, este reprezentantul in teritoriu al Centrului de Informatica al CNCFR. Prezentul document are ca scop, sinteza activitatii colectivului Agentiei de Informatica a Regionalei CFR Timisoara. Aceasta formatie dateaza de peste 25 de ani. Activitatea acesteia a fost puternic influentata de volumul de activitate si
cerintele Regionalei. Astfel, pe suprafata de activitate gasindu-se, cel mai puternic industrializat judet (Hunedoara), multe combinate si cea mai importanta frontiera, a fost nevoit sa faca fata cerintelor. S-a bucurat de existenta unui invatamant de specialitate, in
zona, foarte bine pus la punct, care a impus un standard corespunzator si personalului.


Ultimii 5 ani, se poate sintetiza, ca perioada cu cele mai mari schimbari. Aceste schimbari s-au produs in toate domeniile, atat tehnologice, ca volum de activitate, cat si organizatorice, structurale. Aceasta, a fost perioada, cu cea mai complexa problematica manageriala. Perioada in care, toate implementarile de noi aplicatii si toate schimbarile a vechilor aplicatii, s-au efectuat fara a se afecta functionalitatea curenta si activitatea compartimentelor beneficiare. Tot acum, a fost momentul saltului tehnologic de la aplicatii batch la retele de calculatoare WAN si LAN.

Cu toate aceste schimbari tehnologice, personalul din subordine, s-a mai confruntat si cu doi mari factori sociali:

a. Reorganizarea SNCFR,

b. Cresterea cererii de forta de munca, pe piata informatica nationala si internationala.


In principal, cel mai puternic a fost afectat personalul la momentul reorganizarii. Tot cu acea ocazie s-a reusit o modificare a proportiilor dintre studiile medii si superioare. Conform cu noile tehnologii informatice este nevoie de mai mult personal cu studii superioare, in detrimentul celor cu studii medii. Acest fapt, este generat, de migrarea tehnicii de calcul catre utilizator. Utilizatorul are atributia de a digitiza datele, care in mare parte urmeaza sa fie vehiculate si prelucrate in acest format electronic.
Administrarea sistemelor de baze de date, ce unesc toti acesti utilizatori, precum si a retelei care asigura accesul la acestea a utilizatorilor, este in exclusivitate atributia Agentiei.
Acest lucru, implica utilizarea unui personal extrem de bine pregatit, format in exclusivitate dintre cei cu studii superioare.


Regionala Timisoara, prin Agentia de Informatica, este singura regionala care ofera deja servicii INTERNET ( http://www.cfrtm.ro ) catre publicul larg, fiind prezenta deja pe multe portaluri mari ale Romaniei.

In concluzie, putem spune ca:
1. Regionala Timisoara, prin Agentia de Informatica efectueaza un volum mai mare de prestatii cu o alocatie de fonduri, in multe cazuri, substantial mai redusa;
2. Personalul din subordine, face fata cerintelor de piata, cu toate ca acest segment, este sub influenta celor mai multi factori, atat nationali cat si internationali;
3. Colectivul, reuseste in mare masura sa tina pasul cu schimbarile tehnologice, martore fiind realizarile, cu toate ca nu beneficiaza de pregatiri suplimentare fata de celelalte oficii.
Surplusul obtinandu-se doar din efortul propriu.

 
Adresa
 

Sediul:
Str. Fratii Buzesti nr. 13
Tel/Fax: 0356468140

 
   

Birou MANAGER Agentie

 
BirouManager BirouManager
 

 

Galerie FOTO
Foto1 Foto2 Foto3
Foto4 Foto5 Foto6
Foto7 Foto8 Foto9
Foto10 Foto11 Foto12

 

 

 
 
webmaster